Je voelt je ten volle gesteund en gedragen

Over Ann

IK TOON JE DE WEG UIT JE BURN-OUT

Ik was compleet uitgeput. Uitgeblust.
Na jaren van gààn, van alles geven zat ik nu thuis, op de bank. Ziek en vermoeid.

Eenzaam. En vooral: onbegrepen. Ik was wanhopig op zoek naar een reddingsboei, maar botste bij hulpverleners op een muur van onbegrip.

Nadat ik mijn eigen burn-out eindelijk overwonnen had, was ik vastbesloten: ik moest en zou een betere manier vinden om mensen met een burn-out er opnieuw boven op te helpen en ik ging prompt op zoek naar antwoorden.

Hallo, ik ben Ann.

In 2008 belandde ik – na een lange periode van fysieke en emotionele overbelasting – in een diepe burn-out. Mijn herstel verliep bijzonder moeizaam: ik voelde me onbegrepen door dokters en psychologen, die elkaar soms onderling tegenspraken.

Ik kreeg het gevoel dat zij niet alle sleutels in handen hielden om een vlot herstel te kunnen garanderen. En dat ik het zelf maar moest “uit-dokteren”…

Nochtans kan het ook anders.

Ik ben er heilig van overtuigd dat je met de juiste aanpak lichamelijk en emotioneel je evenwicht kan herstellen.

Als stress- en burn-outcoach is het mijn persoonlijke missie om ervoor te zorgen dat jij je ten volle gesteund en gedragen voelt. Om jou een veilig gevoel te geven, een context waarin jij optimaal kan herstellen.

Omdat ik maar al te goed wéét dat je bij burn-out amper nog helder kan denken, wil ik het je zo makkelijk en comfortabel maken. Als je bij mij over de dorpel stapt, neem ik je zorgen van je over. Ik begeleid je van A tot Z en coördineer je behandeling samen met een team van hulpverleners.

Take Care coaching bij burn-out, dat is:

 • Holistische aanpak (de mens binnen zijn context) van mentale én lichamelijke klachten
 • Gestructureerd en helder stappenplan
 • Gecoördineerde aanpak door coach samen met artsen, osteopaat, diëtiste, jurist zodat je zelf geen energie hoeft te steken in het samenleggen van alle puzzelstukjes voor herstel
 • Eén multidisciplinair team met de neuzen in dezelfde richting (niet meer van het kastje naar de muur met hulpverleners die elkaar tegenspreken!)
 • Doorleefde maar resultaatsgerichte coaching: mijn aanpak is empathisch en persoonlijk maar het blijft niet bij vrijblijvende praatjes – we werken volgens een methodiek, jij krijgt handvaten om zaken anders aan te pakken

Aantoonbare expertise en ervaring

Doordat ik mijn persoonlijke ervaring met burn-out combineer met gespecialiseerde opleidingen, kan ik jou heel gericht helpen.

 • Als sociaal verpleegkundige was ik altijd al geïnspireerd door de mens en zijn context. Deze ingesteldheid deed me verder zoeken naar gerichte opleidingen om mensen met burn-out te helpen.

Na mijn eigen burn-out volgde ik deze specifieke opleidingen:

 • 2017 : Re-integratie Coach – Reboarding Catalyst®: Burn-out begeleidingstraject gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde methode van Professor Elke Van Hoof (VUB) met aandacht voor lichamelijke en gedragsmatige klachten
 • 2016 : Stresspreventie en stressinterventiecoach volgens de CSR® methode, Centrum voor Stressmanagement, Meerkerk
 • 2014 : NLP practitionerTwee voor Twaalf, Gent
 • 2013 : ontwikkelingsgericht coachenHet Ontwikkelingsinstituut , Kapelle op den Bos
 • 2010-2014 : practicus en persoonlijkheidstest voorschrijver, Instituut voor Neurocognitivisme, Brussel

Ik ben bovendien aangesloten bij de Vereniging Erkende Stress en Burnoutcoaches (VESB).

Radio Interview met Ann

Op 7 november 2017 mocht ik op Radio Nostalgie mijn visie op burn-out toelichten.

Wat klanten zeggen over Ann

Tijdens haar loopbaan als Burn-out coach hielp Ann vele mensen bij hun herstel.  Dit resulteerde dan ook in mooie referenties:

“Op vrij korte tijd ben ik in staat de dingen anders te zien en te benaderen. Zo ervaar ik minder stress en fysieke klachten”