Je voelt je ten volle gesteund en gedragen

Over Ann

HALLO, IK BEN ANN

In 2008 belandde ik zelf – na een lange periode van fysieke en emotionele overbelasting – in een diepe burn-out.

Ik voelde me moe en uitgeput maar vooral erg angstig en eenzaam. Niet begrepen door mijn hulpverleners. Zij hadden enkel oog voor de mentale klachten en niet voor de lichamelijke klachten. Ik moest het zelf maar uitdokteren. Ze begrepen me echt niet.

Nadat ik mijn eigen burn-out eindelijk overwonnen had, was ik vastbesloten: ik moest en zou een betere manier vinden om mensen met een burn-out er opnieuw boven op te helpen en ik ging prompt op zoek naar antwoorden.

Nochtans kan het ook anders.

Vanuit mijn eigen ervaring ben ik ervan overtuigd dat je om te herstellen van burn-out je zowel de lichamelijk klachten als de mentale problemen moet aanpakken.

Stress heeft je lichamelijk uitgeput en omdat je lichaam zo verzwakt is, kun je ook geen stress meer dragen. Het wordt een vicieuze cirkel.

Als stress- en burn-outcoach zorg ik ervoor dat jij je ten volle gesteund en gedragen voelt. Om jou een veilig gevoel te geven, een context waarin jij optimaal kan herstellen.

Een stappenplan met oog voor lichaam en geest

Bij burn-out heb je amper kracht om helder te denken, dus wil ik het je zo makkelijk en comfortabel mogelijk maken. Ik zorg ervoor dat jij je tenvolle gesteund en gedragen voelt. Ik begeleid je va A tot Z en coördineer je behandeling samen met een team van hulpverleners via:

  • Gestructureerd en helder stappenplan waarbij we stapsgewijs jouw problemen, binnen jouw context in kaart brengen en aanpakken
  • Gecoördineerde aanpak waarin we samen met artsen en een diëtiste werken aan jouw lichamelijk herstel
  • Doorleefde en resultaatgerichte coaching: mijn  aanpak is empathisch en persoonlijk maar het blijft niet bij vrijblijvende praatjes – we werken volgens een methodiek, jij krijgt handvaten om zaken anders aan te pakken

Aantoonbare expertise en ervaring

Doordat ik mijn persoonlijke ervaring met burn-out combineer met gespecialiseerde opleidingen, kan ik jou heel gericht helpen.

  • Als sociaal verpleegkundige was ik altijd al geïnspireerd door de mens en zijn context. Deze ingesteldheid deed me verder zoeken naar gerichte opleidingen om mensen met burn-out te helpen.

Na mijn eigen burn-out volgde ik deze specifieke opleidingen:

  • 2017 : Re-integratie Coach – Reboarding Catalyst®: Burn-out begeleidingstraject gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde methode van Professor Elke Van Hoof (VUB) met aandacht voor lichamelijke en gedragsmatige klachten
  • 2016 : Stresspreventie en stressinterventiecoach volgens de CSR® methode, Centrum voor Stressmanagement, Meerkerk
  • 2014 : NLP practitionerTwee voor Twaalf, Gent
  • 2013 : ontwikkelingsgericht coachenHet Ontwikkelingsinstituut , Kapelle op den Bos
  • 2010-2014 : practicus en persoonlijkheidstest voorschrijver, Instituut voor Neurocognitivisme, Brussel

Ik ben bovendien erkend door de Vereniging Erkende Stress en Burnoutcoaches (VESB).

Radio Interview met Ann

Op 7 november 2017 mocht ik op Radio Nostalgie mijn visie op burn-out toelichten.

Wat klanten zeggen over Ann

Tijdens haar loopbaan als burn-out coach hielp Ann vele mensen bij hun herstel.  Dit resulteerde dan ook in mooie referenties:

“Op vrij korte tijd ben ik in staat de dingen anders te zien en te benaderen. Zo ervaar ik minder stress en fysieke klachten”