take care

Ann Meesschaert
Hortensialaan 2 bus 202
9080 Lochristi

gsm: 0473 438 256
email: ann@coachingbijburnout.be

Heb je een vraag?

Ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk.

Ik gebruik je e-mailadres enkel om te antwoorden op jouw vraag.

Je kan de privacyverklaring hier nalezen.

Mijn praktijk is makkelijk te bereiken

Via E17, volg je de ring rond Gent = R4,
afslag Lochristi (3); naar rechts, je komt op de Antwerpsesteenweg. De Hortensialaan is één van de zijstraten van de Antwerpsesteenweg.

Openbaar vervoer: bus 76, 77 of 78 vanuit centrum Gent of van aan het station Dampoort, brengt je ook tot bij mij.

Volg mij op Social Media

Wil je me graag aan het werk zien? Volg dan zeker mijn Facebook pagina of mijn Linked In pagina

Ken jij het verhaal van Peter ?

Beste Ann,

Ik ben al drie maand werkonbekwaam wegens Burn-Out – de huisarts raadde me aan om wat tot rust te komen .
Ik ben ingenieur, 45 jaar oud, gehuwd en vader van twee pubers : een zoon van 15 en een dochter van 12 jaar oud.
Ik heb een managementfunctie in een IT bedrijf – vorig jaar was er een fusie en dat bracht heel veel werk maar ook veel vragen en onduidelijkheid met zich mee.
Er waren onnoemelijk veel vergaderingen naast al het andere dagdagelijkse werk – de mentaliteit tussen de twee bedrijven is ook wel heel verschillend en ook dat bracht bepaalde spanningen met zich mee.
Eerst vreesden we voor té weinig opdrachten maar het is eerder andersom, we hebben momenteel zelfs een tekort aan gekwalificeerd personeel – er werden dus heel wat overuren gepresteerd.
Net na de herstvakantie ging het fout : tijdens een weekend in de Ardennen , ben ik flauw gevallen na het mountainbiken , hoewel ik hetzelfde parcours reed als altijd – de dokter sprak over arythmie en stress, en zo ben ik nu thuis .
Fysiek voel ik me een wrak : ik ben doodmoe maar slaap slecht, ik heb diverse spierpijnen, weinig uithoudingsvermogen, maag-darmproblemen , weinig eetlust – ik heb ook last van hyperventileren .
Mentaal kan ik me moeilijk concentreren, ik kan weinig verdragen, ben prikkelbaar – seksueel zit ik op een dieptepunt.
Ik heb veel vragen rond mijn job : enerzijds ben ik bang om mijn job te verliezen anderzijds weet ik niet of ik er wel weer terug wil gaan werken : de sfeer is nogal gespannen momenteel , er is immers veel veranderd, er ligt een grote prestatiedruk op ons , de communicatie met de nieuwe managers is niet zo optimaal, er is een groot verschil tussen de bedrijfsstijl van beide bedrijven. Er zijn ook nog tal van andere zaken waar ik reeds dikwijls opmerkingen over maakt maar die men niet au sérieux nam.
Mijn vrouw maakt zich zorgen over wat er met mij gebeurt : ze heeft angst dat ik mijn job verlies, en ook angst over mijn herstel.
Ik voel me soms een mislukkeling, voel me schuldig ivm mijn afwezigheid die nu al zo lang duurt en niet schijnt te verbeteren – de huisarts gaf me slaapmedicatie en anti- depressiva maar dat helpt niks, integendeel : het geeft me een wattengevoel in mijn hoofd en ik kan me nog moeilijker concentreren. Het helpt me ook niet beter slapen.
Ik voel me ook schuldig tov mijn kinderen , waarvan ik zie dat ze angstig zijn – ze hebben hun vader nog nooit op deze manier gekend.

Kun jij me helpen bij mijn herstel ? Dank, Peter
... Lees verderToon minder

 

Antwoord op Facebook

Super herkenbaar ....

Heel herkenbaar ... een raad : luister naar je lichaam!

Hey Peter , ik die iedereen ondersteun en in balans houdt . Mij kon dat niet overkomen ( dacht ik) tot ik een paar keer het rode licht van mijn lichaam heb genegeerd . Daarop heeft mijn lichaam beslist om alles plat te leggen met dezelfde symptomen . Vooral spierpijn - trekkingen en chronische hyperventilatie zijn het probleem . Direct heb ik onder ogen willen zien dag het ernstig is . Ik hoorde zelfs ‘ opname ‘ vallen. Mijn kinderen 18,14,12 wisten niet wat er hen overkwam . Hun grootste kracht valt helemaal om . Nu paar maanden later ben ik veeel beter . Vooral verl rusten , rustmomenten voor jezelf inplannen , leren door je buik ademen en vooral genieten van de kleine positieve dingen 😉