Burn-out ontmaskerd

Hét boek met eerlijke antwoorden

De Dieperliggende Oorzaken van Burn-out

Zit jij ook vast in het moeras dat burn-out heet? Voel jij je ook lichamelijk moe, uitgeput en emotioneel?
Stuit je ook op onbegrip in je omgeving en zelfs bij professionelen?

Zélf had ik burn-out in 2008. Ondanks mijn paramedische opleiding en ondanks het feit dat ik beroepsmatig veel artsen kende, bleef ik 5 jaar lang werkonbekwaam.

Burn-out zou louter en alleen om emotionele, stress-gerelateerde problemen gaan. Niets is minder waar.

Dit boek is uniek omdat ik de samenhang aantoon tussen emotionele, gedragsmatige stress en lichamelijke klachten zoals slaapproblemen, maag-darmproblemen en spierpijnen.

Burn-out is veel meer dan stress en angst. Je lichaam is ontregeld en juist daarom duurt het vaak zo lang om te herstellen van een burn-out. Mensen ogen niet altijd ziek, toch kunnen ze niet functioneren. Doordat hulpverleners vaak enkel oog hebben voor rust en antidepressiva, zijn mensen met burn-out lang werkonbekwaam. Deze behandeling is ontoereikend.

Dit boek is uniek omdat je er eerlijke antwoorden in vindt op de vragen Hoe onstaat stress?, Wat is burn-out? Welke klachten heb je dan en hoe kan je ze aanpakken?

Het boek bestaat uit vier grote delen:

 • De oorzaken van burn-out. Want die situeren zich vaak niet alleen in je job.
 • De lichamelijke klachten die gepaard gaan met burn-out.
 • Handvatten voor de mentale, gedragsmatige aanpak.
 • Tips & tricks om bewuster te leven en om bewuster keuzes te maken die bij je passen.

 

Boek met Herkenbare Voorbeelden uit de Praktijk

Dit zijn twee van de verhalen uit de praktijk die je in het boek leest:

‘Hugo, de manager met Benelux-verantwoordelijkheid, groeide door vanuit een technisch ondersteunende functie naar een managementsfunctie. Zijn vroegere collega-technici respecteren hem, want hij weet waarover hij praat en staat nu een stapje hoger op de hiërarchische ladder. Van zijn nieuwe collega-managers krijgt hij echter veel tegenwind, ook al doet hij continu goeie voorstellen.
Bovendien komt er een bedrijfsovername waardoor Hugo veel extra taken op zich neemt. Hij is een doorzetter en werkt 2 jaar lang keihard. De fusie is een succes, de cijfers zijn positief maar Hugo is uitgeput en meldt zich aan met burn-out. Hugo heeft veel lichamelijke klachten en toch verklaart zijn huisarts hem zo gezond als een vis na een bloedtest. Maar Hugo voelt zich belabberd en belandt in zijn zoektocht naar een oplossing bij mij.’

Als onderdeel van de burn-out coaching stuurde ik Hugo naar een arts waar ik mee samenwerk voor een uitgebreide bloedtest en stoelgangonderzoek. Hij werd op hormonale suppletie gezet en op een glutenvrij dieet. Na enkele weken kreeg hij al een veel energieker gevoel en allerlei kleine kwaaltjes waren verdwenen.

‘Margot is leerkracht in een lagere school met veel kansarme kinderen uit sociaal achtergestelde gezinnen. Ze hield van haar job, maar de extra belasting rond de sociale achtergrond van de kinderen speelt haar parten. Het putte haar langzaam maar zeker uit. Ze vond dat ze hiervoor niet genoeg opgeleid was en dat ze van de directie te weinig steun kreeg om deze verantwoordelijkheid naar behoren op te nemen.’

Je zou denken dat er bij Margot enkel sprake is van mentale belasting. Toch werden na grondige onderzoeken onderliggende lichamelijke problemen blootgelegd. Ook bij haar had de langdurige stress zich op lichamelijk vlak gemanifesteerd. Margot’s voeding werdt aangepast en al snel merkte zij een aanzienlijke verbetering van haar energiepeil.

 

Voor wie is dit boek geschreven?

Wil je eindelijk een duidelijk antwoord op je onbeantwoorde vragen?

Dit boek is iets voor jou als:

 • je vastzit in jouw burn-out
 • je je lichamelijk moe en uitgeput voelt en emotioneel aan de grond zit
 • je op onbegrip stuit in je omgeving, zélfs bij professionals
 • je wil weten waarom je herstel zo moeilijk en langzaam gaat
 • je eerlijke antwoorden zoekt over jouw burn-out
 • je partner of een vriend(in) met burn-out kampt
 • je zelf op het randje van burn-out staat en je jezelf wil wapenen met kennis

 

Wat doet dit boek met je?

Dit is niet zomaar het zoveelste boek over burn-out.

In dit boek krijg je de nodige inzichten in de ontstaansmechanismen van burn-out, in de wisselwerking tussen mentale stress en jouw lichamelijke klachten.

Je leert dat zelfzorg belangrijk is. We hebben het nooit echt geleerd en veel mensen vinden het egocentrisch, egoïstisch om goed voor zichzelf te zorgen. Sommigen bestempelen het als tijdsverlies. Maar als je niet gezond bent, als je geen energie hebt, kun je ook niet veel betekenen voor de mensen rondom jou: je gezin, je partner, je job.
Zelfzorg is bedoeld om langzaam aan weer meer energie op te bouwen en om zuinig om te springen met de energie die je hebt opgebouwd.

Ik weet dat je je nu niet super-energiek voelt. Dat zelfs kleine dingen je moeite kosten.
Maar dit boek kan jou die shift bezorgen om je burn-out anders te benaderen. Je zal inzien dat jouw burn-out veel breder gaat dan stress en het niet meer zien zitten.

Dat kan een nieuw begin markeren.
Je krijgt immers de handvatten aangereikt om jouw burn-out écht aan te pakken, elk aspect ervan. Dankzij de eerlijke antwoorden in dit boek kan je de juiste hulp zoeken.

Wie is Ann Meesschaert?
Over de auteur

Vanuit mijn eigen levenservaring, medische achtergrond en gerichte opleidingen bekijk ik als burn-outcoach jouw burn-out heel ruim. Het is mijn gepassionneerde overtuiging dat alleen een totaalaanpak van burn-out een blijvend herstel mogelijk maakt.

Ik begeleid in mijn praktijk Coaching bij Burn-Out beroepsactieve mensen die kampen met problemen van stress en burn-out, die krachtiger en evenwichtiger in hun leven en werk willen staan.

Je vindt me op LinkedIn, Facebook en op mijn website www.coachingbijburnout.be

Praktisch

Ontvang jouw boek met handtekening en persoonlijke noot van de auteur.

Koop het voor jezelf of voor een goede vriend(in) die er nood aan heeft.

Het boek kost 26,95 € en wordt je gratis thuisbezorgd met Bpost. Het past in je brievenbus, je hoeft dus niet aanwezig te zijn.

Binnenkort ligt het boek ook in de betere boekhandels.

Wat zeggen de lezers?

“Ik wist wel dat stress zich ‘op je lijf vastzet’. Maar dat de impact op verscheidene lichaamsfuncties zo groot kan zijn, dat was een échte eyeopener. Topboek!”

“Ik ben trotse eigenaar van Ann’s boek Burn-out Ontmaskerd. Ik vind dat iedereen dit boek zou moeten lezen, het leest zeer vlot en gemakkelijk en is voor iedereen verstaanbaar. In dit boek wordt niet alleen het mentale besproken maar ook het lichamelijke, wat zeer belangrijk is voor wie een burn-out heeft. Er wordt ook wat dieper gegraven naar de oorzaken. Zeer interessant! Alles wordt ook zeer goed beschreven en uitgelegd. Zoals de titel zegt “Burn-out Ontmaskerd”! Proficiat Ann met deze prestatie.”

Lees hier meer testimonials

Burn-out ontmaskerd

Hét boek met eerlijke antwoorden