Het verhaal van Ilse: over de juiste aanpak van burn-out

Ilse is al bijna 11 maanden thuis.

Via mijn website komt ze op mijn pad.

Ilse is ziek. Werkonbekwaam wegens burn-out.

De eerste weken deed ze niks dan slapen. Na een tijdje gaat Ilse – op aanraden van de huisarts – ook langs bij een psycholoog.

Ilse is ook al twee keer bij de controlearts van haar werk geweest. De eerste keer was deze heel begripvol. De tweede keer krijgt ze te horen dat ze toch langzaam aan aan werkhervatting zal moeten denken. Want ja, na een burn-out zul je nooit meer worden als voorheen en wachten op herstel kan wel heel lang duren.

Wanneer ik Ilse bij me op de sofa heb, zegt ze zelf  “Ik voel me wel wat minder gestresseerd, maar ik heb helemaal nog geen energie. Ik ben nog altijd moe en snel uitgeput. Ik heb geen overzicht, kan niet nadenken of me concentreren en gesprekken volg ik maar moeilijk. Alles is me gewoon teveel. Ik zou wel willen mijn werk hervatten, maar dat gaat niet. Ik heb met moeite energie genoeg om het huishouden te doen.”

Zo komt Ilse bij mij terecht.
Een goede beslissing.

 

Zolang je je lichamelijk zwak voelt, zolang heb je mentaal geen veerkracht.

Vanuit mijn eigen ervaring met burn-out weet ik dat je enkel goed kunt herstellen mits ook je fysieke klachten worden aangepakt.

Langdurige stress resulteert in burn-out. Langdurige stress ontregelt je zowel mentaal als lichamelijk.

Naast de angsten en moeheid is er vaak ook sprake van spierpijn, gevoelige darmen, hyperventilatie, hoofdpijn, slaapproblemen, ontregeling van je hormoonbalans, uitputting van de bijnier.

Zolang je je lichamelijk zwak voelt, zolang je lichaam niet herstelt van de fysieke aspecten van jouw burn-out, zolang is het onmogelijk om mentaal te herstellen. Je hebt geen veerkracht, je kan niet helder nadenken. Je neemt geen juiste beslissingen. Je lichaam en je geest zitten samen in het burn-out bootje.

Zonder mentale veerkracht kan je werkhervatting wel vergeten. Doe je het toch, dan beland je binnen de kortste keren opnieuw in burn-out.

Hier kan je het radiofragement beluisteren van een intervieuw met mij op Radio Nostalgie:

 

Als je blijvend en snel wil herstellen van burn-out, heb je meer nodig dan rust en praten.

Net als wanneer je een griepje hebt, doe je er alles aan om zo snel mogelijk weer te genezen, toch?

Ook na vaststelling van burn-out, denk je al meteen aan herstel. Je hoopt dat je gauw weer op positieven komt.

Wel, ik kan je vertellen dat als je blijvend en snel wil herstellen van jouw burn-out, rusten, slapen en praten niet zullen volstaan. Jij hebt meer nodig.

Daarom werk ik op twee fronten.
In jouw coaching traject gaan we op zoek naar de échte oorzaken van jouw burn-out. Foute job, ongelukkig makende relatie, perfectionisme, moeilijk neen kunnen zeggen, gebrek aan zelfvertrouwen of noem maar op. We bespreken hoe je die zaken kan aanpakken.
Tegelijk verwijs ik je door naar een gespecialiseerde arts die jouw lichaam weer in evenwicht kan brengen en eventuele tekorten aanvult.

 

De juiste aanpak van burn-out loont, ook bij Ilse.

Naarmate Ilse’s lichamelijk herstel vordert, voelt ze zich energieker. Ze heeft meer zin om buiten te komen.
Haar mentale veerkracht neemt toe en ze voelt zich ertoe in staat om de échte oorzaken van haar burn-out te bespreken. We praten over de foute manager op haar werk, haar neiging tot perfectionisme en hoe ze anderen over haar grenzen laat gaan. Ze kan nadenken over de keuzes die ze moet en graag wil gaan maken.

Ondertussen is Ilse volop op weg naar haar herstel. Ze vertelt me dat ze zo blij is met mijn aanpak, dat ze eindelijk weer de toekomst kan tegemoet zien.
Dat doet me zoveel plezier.

 

Het is hoog tijd, ook voor jou.

  • Ben jij al een tijdje thuis met burn-out en zie je geen beterschap?
  • Zou je zo graag hebben dat het weer beter met je gaat en vind je de juiste aanpak niet?
  • Heb je naast je burn-out ook fysieke klachten zoals grote moeheid en gebrek aan concentratie en energie?
  • Ben je bang voor de toekomst en vraag je je af wanneer je toch je energie terugkrijgt?

Dan wordt het hoogtijd dat je jouw burn-out aanpakt op alle fronten. Niet alleen door te rusten of door psychologische hulp te zoeken.

Wil je graag meer weten? Contacteer me dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Ik luister naar jouw verhaal en burn-out problemen. Jij kan me vragen stellen over mijn ervaring met burn-out en vooral over mijn manier van werken om jou te helpen bij je herstel. Het kennismakingsgesprek is de ideale manier om mij te leren kennen.

Jouw bijdrage bedraagt slechts 60 euro, het gesprek vindt plaats in Lochristi (Gent) en duurt 90 minuten.

Vul in het contactformulier je gegevens in en zet in de tekst kennismakingsgesprek.
Word je liefst telefonisch gecontacteerd, zet er dan ook je telefoonnummer bij.

Waar wacht je nog op?
Dit is jouw keerpunt.
Ik verwacht jou.

Ann