Burn-out coach – Waarom ik doe wat ik doe

Mensen vragen mij of mijn job als burn-out coach niet té vermoeiend is.

Of ik het mij niet téveel aantrek.

Of ik het wel écht graag doe.

Daarom vertel ik je graag mijn verhaal. Wat heeft mij gevormd tot de gepassioneerde burn-out coach die ik vandaag ben.

 

Waarom doe ik wat ik doe?

Ik antwoord steeds dat ik mijn job heel graag doe en dat ik er zelfs energie van krijg

Ik help graag mensen omdat ik heel goed weet wat burn-out betekent vanuit mijn eigen ervaring en de verschillende opleidingen die ik volgde.
Dit samen maakt dat ik mensen heel gericht kan helpen. Ik was zélf langdurig ziek en dat was de trigger om antwoorden te zoeken.

Daarnaast ben ik ook paramedisch geschoold, ik ben Sociaal Verpleegkundige en ook deze opleiding heeft zijn redenen.

Hiervoor ga ik ver terug in de tijd: mijn vader had last van depressies. Als klein meisje zat ik met hem aan de keukentafel en probeerde hem moed in te spreken. In die tijd was psychische hulp nog bijna onbestaande of er was een grote schaamte om er beroep op te doen. Mensen probeerden het zélf op te lossen, men hield zijn problemen binnenskamers.

Enerzijds vond ik het leuk mijn vader te helpen maar het was uiteraard helemaal boven mijn macht en dus ook ontoereikend.

Vanuit die onmacht om hem te helpen, groeide mijn belangstelling om voor verpleging te gaan studeren : ik wou zieke mensen helpen.

Het ziekenhuis zelf boeide mij niet zo erg: er was teveel aandacht aan de lichamelijke zorgen en alles moest rap gaan ( ook toen al 🙂).
Ik sprak liever met patiënten en luisterde graag naar hun verhaal. Dat stuurde me richting Sociale Verpleegkunde.

 

Mijn arbeidstraject

Na een korte tijd op een arbeidsgeneeskundige dienst te hebben gewerkt, belandde ik in de vertegenwoordiging van medisch materiaal – als dochter van een zelfstandige was dat ergens te begrijpen. Toch besefte ik na enkele jaren dat dit niet helemaal mijn plek was. Ik zag wel dokters, verpleegkundigen en ook patiënten maar alles draaide om verkoopcijfers en niet meer om mensen helpen. De komst van een dominante manager bevestigde dat niet-op-mijn-plaats-gevoel. Ik kreeg een zware burn-out en dat was het einde van dit verhaal.

Tijdens mijn eigen herstel kwam ik via gesprekken en verschillende hulpverleners uit op gerichte opleidingen rond burn-out.  Die hebben me gebracht waar ik nu ben en bij wat ik liefste doe: mensen helpen. Mijn cirkel is rond, ik zit op mijn plaats.

Mijn paramedische kennis, mijn eigen ervaring, de opleidingen en contacten met geneesheren die mij hielpen, zorgen voor een allesomvattend kader voor jouw burn-out.
Jouw herstel onder mijn vleugels is een volledig en compleet traject dat jou zowel op fysiek als mentaal niveau weer in je kracht brengt.

 

Wat de voordelen zijn van deze aanpak laat ik je graag vertellen door Sofie en Melissa die blij zijn met hun herstel en overtuigd van mijn aanpak.

 

 

Heb ook jij last van burn-out of ervaar je stress en problemen op je werk en ben je bang om burn-out te krijgen of sta je op het randje?

Wacht dan niet té lang om actie te nemen. Je bent niet alleen . Ik help je graag. Laat ons beginnen met een kennismakingsgesprek.
Dat werkt zeer verhelderend om te weten wat je juist nodig hebt. Samen ga je hier sneller en met beter resultaat doorheen.

Vraag nu jouw kennismakingsgesprek aan.
Jouw bijdrage voor dit 90 minuten gesprek bedraagt 60 euro.

Zorg goed voor jezelf,

Ann