Take Care helpt mensen met burn-out
bij hun fysisch & emotioneel herstel

” Je bent maar zo sterk als de mensen die je omringen “

Over Ann

Ontvang je graag inspirerende artikels over Burn-Out? Meld je dan hier aan en ontvang de gratis checklijst: ” In 8 stappen naar Burn-out en terug “Ik ga akkoord met het privacyreglement. Hier kan je het lezen.

Je zal van mij geen spam ontvangen en je gegevens zijn veilig bij me. Je kan op elk gewenst moment weer uitschrijven.

Ik heb zelf geen burn-out, maar dat hoeft niet om het boek interessant te vinden. Stress belangt ons tenslotte allemaal aan. Ik wist wel dat stress zich ‘op je lijf vastzet’. Maar dat de impact op verscheidene lichaamsfuncties zo groot kan zijn, dat was een échte eyeopener. Topboek! Sommige wetenschappelijkere stukken eisten mijn volle focus, ik heb ze dan ook twee keer gelezen. Maar ze zijn verstaanbaar uitgelegd. Geestelijk welzijn komt ruim aan bod, al blijf je gelukkig weg van zweverige taal.
Anja, over het boek 'Burn-out Ontmaskerd'

Je burn-out coach

Mijn naam is Ann Meesschaert.

Graag begeleid ik jou – als stress- en burn-outcoach – om je lichamelijk en emotioneel evenwicht te herstellen.

Ik heb een directe aanpak met oog voor de persoon die jij bent zowel op persoonlijk als professioneel vlak.  Ik werk zowel op jouw lichamelijk herstel als op jouw emotionele draagkracht en hoe je zaken anders kunt aanpakken.

Op 7 november 2017 mocht ik op Radio Nostalgie mijn visie op burn-out toelichten. Je kan het fragment hieronder beluisteren.

Ik weet wat je doormaakt

In 2008 belandde ik – na een lange periode van fysieke en emotionele overbelasting – in een diepe burn-out.

Deze burn-outperiode was een zeer ingrijpende ervaring :  ik voelde me heel ziek en vooral eenzaam. Ik had het gevoel dat mijn toenmalige hulpverleners mij niet ten volle begrepen.

Deze confronterende ervaring met burn-out was voor mij de trigger om antwoorden te zoeken via verschillende opleidingen.

 

 

Burn-out coaching en begeleiding bij stress

Als sociaal verpleegkundige was ik altijd al geïnspireerd door de mens en zijn context. Deze ingesteldheid deed me verder zoeken naar gerichte opleidingen om mensen met burn-out te helpen.

Ik volgde deze specifieke opleidingen:

  • 2017 : Re-integratie Coach – Reboarding Catalyst® : Burn-out begeleidingstraject gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde methode van Professor Elke Van Hoof (VUB) met aandacht voor lichamelijke en gedragsmatige klachten
  • 2016 : Stresspreventie en stressinterventiecoach volgens de CSR® methode, Centrum voor Stressmanagement te Meerkerk
  • 2014 : NLP practitioner, Twee voor Twaalf, Gent
  • 2013 : ontwikkelingsgericht coachen, Het Ontwikkelingsinstituut , Kapelle op den Bos
  • 2010- 2013-2014 : practicus en persoonlijkheidstest voorschrijver, Instituut voor Neurocognitivisme, Brussel

 

Mijn persoonlijke ervaring met burn-out samen met de gerichte opleidingen, vormen een brede basis om jou te woord te staan en te helpen.

Intussen werk ik ook samen met artsen, een osteopaat, een diëtiste en een jurist. Dit om mensen met burn-out op een zo volledig mogelijke manier te kunnen helpen.

 

Ik ben aangesloten bij de Vereniging Erkende Stress en Burnoutcoaches (VESB).

 

 

Zet vandaag al je eerste stap