Het “ kantelmoment “ of hoe Charlotte op 6 maand tijd haar burn-out overwon #

Enkele dagen geleden beëindigde ik een begeleidingstraject met Charlotte : dit was een succesverhaal ! Op 6 maanden tijd was haar gezondheid weer op punt, volgt ze een opleiding en zoekt ze ander werk.

Een complex verhaal

De aanloop van haar burn-out was zoals bij velen een complex verhaal

 • een moeilijk huwelijk
 • een pijnlijke scheiding
 • pesterijen op de school waar ze les gaf

 

Het kantelmoment

Tot een conflict met een onhandelbare leerling alle stoppen deed doorslaan. Een “kantelmoment” zoals ze het nu zelf noemt.

Ze besloot de dag zélf nog : ik ga niet meer terug naar die school en meldde zich ziek aan bij de huisarts. Ze kreeg het verdict burn-out…  De huisarts gaf haar mijn telefoonnummer en precies één week later begonnen we met haar coachtraject.

Ik bracht haar in contact met de dokter, osteopaat en een jurist om het pesterijverhaal aan te pakken.  Intussen startten we met haar emotioneel herstel en het in kaart brengen van haar competenties en drijfveren.

 

Wat maakte het verschil?

En dit is nu waar Charlotte zich onderscheidt van vele anderen. Ze nam onmiddellijk actie om haar probleem aan te pakken en om uit haar moeilijke situatie los te komen. Ze richtte haar energie op de toekomst. Ze had een enorme gedrevenheid en wilskracht om snel te herstellen en andere perspectieven te creëeren.

“ The secret of change is to focus all of your energy not on fighting the old but on building the new” Socrates

 

De 5 fasen van verwerking

Wanneer mensen geconfronteerd worden met problemen, met een “ kantelmoment” zoals een scheiding, jobverlies, reorganisatie  doorlopen ze verschillende stadia (Kubler-Ross):

 1. Shock (de schok)
 2. Anger (woede)
 3. Resistance (verzet)
 4. Acceptance (aanvaarding)
 5. Healing (genezing)

Vaak blijven we heel lang hangen in de fase van Anger- woede en Resistance – verzet. We zijn kwaad om wat ons overkwam, om wat ons werd aangedaan, we voelen ons slachtoffer.

Het is duidelijk dat zolang je je als slachtoffer gedraagt, je ook niet beter wordt. Je blijft hangen in een negatieve rol, een negatieve energie die je mentaal en fysisch ondermijnt. Je vecht voor iets wat niet meer bij je past.

Beter is je energie te richten in het zoeken naar oplossingen. Wat je beter of anders kunt doen en wie je daarbij kan helpen.

Topsporters zijn hier een mooi voorbeeld van : ze staan nooit lang stil bij hun verlies! Ze denken aan hun carrière, niet aan een verloren wedstrijd! Echter zij hebben een coach #

 

Hoe helpt een goede burnout coach je?

En hier kan coachingbijburnout.be je helpen :

 1. door je lichamelijk snel weer in je kracht te brengen ( samenwerking arts)
 2. door een plaats te geven aan de negatieve ervaringen uit jouw verleden ( trauma, pesterijen, grenzen stellen, narcistische ouders, perfectionisme)
 3. door jou een goed beeld te geven van wie je écht bent, wat je kunt en wilt ( persoonlijkheidstest)
 4. door samen toekomstgericht te werken, te plannen en te zoeken naar een context die beter past bij wie je bent en wilt zijn

 

Aarzel niet en creëer jouw positieve kantelmoment door te mailen naar ann@coachingbijburnout.be en meld je aan voor een intakegesprek ! Ik help je graag.

Take Care,

Ann

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren